Štěpánský vánoční turnaj

27.12.2017 20:47

V úterý 26.prosince se uskutečnil tradiční  Štěpánský turnaj v bleskové hře. V hospůdce Na Hřišti se sešlo celkem 12 hráčů. Mimo domácích šachistů přijeli si zahrát i Karel Štencel a Martin Štencel ze Slávie Kroměříž a Jiří Mojžíšek ze Sulimova. Na zahájení všechny přivítal předseda oddílu Jaromír Kucián a minutou ticha byla uctěna památka našich šachových kamarádů kteří již nejsou mezi námi.

Před zahájením byly vystaveny i pěkné ceny o které se tentokrát bojovalo. Poděkování patří sponzorům tohoto tradičního turnaje – TJ Zborovice a vedení obce Zborovice.

Na šesti šachovnicích se rozhořely boje v dvojkolovém systému. Urputné zápolení skončilo ve 14,00 hodin  vyhlášením výsledků a předáním cen. Vítězem turnaje se stal se 17,5 body domácí hráč Mojmír Prachař, druhou příčku obsadil Karel Štencel se 16,5 body a bronz vybojoval Petr Krejčí s 16 body.

Další pořadí

4.  David Prachař  14,5 bodu

5. Miroslav Nezdařil 14 bodů

6. Jiří Indrák 12 bodů

7. Karel Foltýn 8,5 bodu

8. Radomír Nezdařil 8 bodů

9. Martin Štencel 8 bodů

10. Vlastimil Nezdařil 7,5 bodu

11. Jiří Mojžíšek  7 bodů

12 Jaromír Kucián 2,5 bodu

 

Snad jedinou vadou na kráse celého turnaje bylo to, že i přes propagaci turnaje se kromě rodinných příslušníků hráčů, nedostavil žádný z diváků jak tomu bylo minulé ročníky. Věřím, že příští rok se opět sejdeme, abychom nejen zahráli šachy ale i zavzpomínali na své kamarády.

Míra Nezdařil 

—————

Zpět