Štěpánský turnaj

02.01.2016 21:31

Letos jsme se opět sešli 26 prosince,  abychom si zahráli tradiční  bleskový turnaj na Štěpána, který je pořádán i k uctění památky našich šachových kamarádů, kteří již nejsou mezi námi. Na startovní čáře v hospůdce Na hřišti  se sešlo celkem 12 hráčů.  Hrálo se dvoukolově a tak jsme si to užívali v celkem 22 partiích.

Letos se Mojmír Prachař skutečně vytáhl a to nejenom nad šachovnicí. V polovině zápasu pro nás bylo připraveno  občerstvení   a to skvělé uzené z udírny Jirky Indráka st. Moc díky.

Celý turnaj probíhal v přátelské atmosféře a mezi jednotlivými partiemi byla zábava proložena nějakou tou dobrou skleničkou což ovšem nemělo v žádném případě vliv na výkon šachistů.

V polovině turnaje se odpoutala skupiny čtyř hráčů – Mojmír Prachař, Karel Štencel, Petr Krejčí a Míra Nezdařil, aby bojovala o stupně vítězů. Nakonec se vše rozhodovalo až v posledním dvojkole. Mojmír celkem s přehledem udržel první místo a Mirkovi se podařilo porazit Karla.    

Vítězem se stal Mojmír Prachař se ziskem 18,5/22 o 2 a 3 místo se dělili Míra Nezdařil a Petr Krejčí se stejným počtem bodů 17,5/22 a loňský vítěz Karel Štencel obsadil 4. místo se 16,5/22.

Následovali : David Prachař 12,5 Honza Svašek 9,5 Nezdařil Radek 9, Karel Foltýn 8,5, Jirka Indrák 8,5, Jirka Mojžíšek 6, Vlastik Nezdařil 5 a startovní pole uzavíral Jarda Kucián se 3 body.

 

Celý turnaj se moc vydařil a věřím, že se za rok sejdeme ve zdraví, abychom změřili své síly nad šachovnicí.

Míra Nezdařil 

—————

Zpět