Štěpánská bleskovka

30.12.2018 09:55

Očekávaný 26.prosinec je ve znamení bleskového turnaje našeho oddílu. Nebylo tomu jinak i letos, kdy jsme se sešli v útulné hospůdce „Na Hřišti“, abychom zavzpomínali na naše šachové kamarády, přátele a učitele, kteří již nejsou mezi námi. Letošník ročník měl hned několik překvapení, v prvé řadě to byla účast Romana Sase, který snad po 20 letech přijel, aby si „odpočinul“ po vánočních svátcích. Dále pak samotný průběh turnaje. K šachovnicím zasedlo 14 borců  v 13 kolovém klání , nejen z našeho oddílu,  ale i kluci z Holešova a Kroměříže, kteří za nás hostují jak v Ačku tak i Bčku. Po pěti kolech se vytvořila skupina,  ve které však chyběli dva horcí favorité na stupně vítězů a to Petr Krejčí a Míra Nezdařil. Se ziskem pouhého půl bodu se „krčili“ na chvostu tabulky. Naopak výborně to měli rozehrané Mojmír Prachař, Roman Sas, Karel Štencel, Radek Zajíček a Milan Vymětal. Poslední dva jmenovaní  šachisté z Holešova nestačili v další fázi tempu turnaje a začali postupně  ztrácet body. Po 9 kole bylo jasné, že o palmu vítězství budou bojovat Mojmír, Roman a Karel. Předposlední kolo a všichni tři měli ztrátu pouhých 1,5 bodu.  Rozhodlo tedy poslední 13 kolo kdy Roman porazil Karla Štencla. Při shodě bodů rozhodl o vítězství našeho kapitána vzájemný zápas s Romanem Sasem z prvního kola.

Konečné pořadí turnaje.

  1. Prachař Mojmír                                                 11,5 b.
  2. Sas Roman                                                        11,5 b.
  3. Štencel Karel                                                    10,5 b

4.Zajíček Radek   9 bodů  5.Vymětal Milan 8,5 bodu 6. Krejčí Petr 7,5 bodu, 7.Nezdařil Miroslav 7 bodů, Prachař David 6 bodů, 9. Nezdařil Vlastimil 5 bodů, 10. Mojžíšek Jiří 4,5 bodu, 11. Indrák Jiří 4 body, 12. Nezdařil  Radomír  4 body, 13. Kucián Jaromír 1,5 bodu a 14. Kucián Martin 0,5 bodu.

Je třeba poděkovat všem sponzorům, kteří na turnaj zajistili pěkné věcné ceny, vzorné a příjemné  obsluze restaurace a v neposlední řadě i kapitánu A mužstva Mojmírovi Prachařovi  za skvělou  organizace celého turnaje včetně občerstvení v podobě lahůdkových klobásek. Na závěr jsme si popřáli mnoho zdaru v roce 2019 nejen za šachovnicí, ale i v osobním a pracovním životě. Již dnes se těšíme na další ročník.

Po novém roce začíná druhá polovina sezony zápasem Bčka u vedoucího Slimova A a to 6.ledna 2019.

Míra Nezdařil 

—————

Zpět