První letošní prohra A-čka

18.11.2018 20:06

Tak jsme jeli do Dolního Němčí. Bezcharakterně jsem zatajil vzorek páteční slivovice, pít se nemá škodí to zdraví. Nakonec neřidiči okoštovali a hodnotili jako výbornou. Vystupujeme z auta a koukáme u vchodu do hrací místnosti  stojí  IM Zpěvák se svojí manželkou. Jdu k Romanovi a říkám, že mu to vůbec nezávidím. To jsem nevěděl, že bude hůř. Dolní Němčí mělo v záloze ještě větší eso v podobě mezinárodního velmistra Vojtu Pláta. Já bych to snad v takových soutěžích zakázal. Na druhou stranu musím přiznat, že se Vojta choval úplně normálně, tedy až na tu hru kdy Romčovi nedal šanci. No bonbonek na této partii byl, že Roman si postavil dokonce i druhou  dámu a pak se vzdal.  Tedy naše jedničko čekali jsme od tebe celý bod. S takovou nevím nevím jestli si  tu první šachovnici pro příští rok neudržíš. Jinak kluci z Dolního Němčí jsou fajn, příjemné prostředí i atmosféra. Snad nás v příštím kole pomstí naši kamarádi z Kroměříže.

Průběh zápasu byl tak trochu šokující, hrubé chyby v zahájení u Davida / který měl ovšem hráče s elem 1926/  a Vinci a rázem to bylo 2:0. Roman již stál na prohru. Tak trochu obava, aby to nebyl  kanár. Jirka Mojžíšek stál na prohru a u zbývajících pozic nebylo možné říci, že stojíme vyrovnaně nebo dokonce lépe. Ovšem kola dějin se začaly otáčet a zvláště Venca Šumšál znervozněl.  Jirka se dostal z matové pasti a získal zadarmo figuru. Radek pěšce s útokem na krále/ partii bych charakterizoval jako „Pohádku z tisíce a jedné noci „ třikrát mohla vyhrát Kateřina 3x včetně závěru Radek /  a Mojmír velmi dobrou pozici po b3. Dnes to nebylo ani tak o hře jako o psychologii a kontrole zápasu. Já v holandské to postavím přivyhraně do 10 tahu a nic .  Domácí nakonec zvítězili 5:3. Tak jsem si řekl, že v příští sezoně oslovím Davida Navaru, jestli by si s námi nezahrál dva tři zápasy a jako bonus bych mu slíbil, že bude hrát první desku+ láhev slivovice . Nakonec i Viktor Láznička by nebyl marný na druhé šachovnici. Popřemýšlím.  

Omlouvám se, že dopodrobna nerozebírám jednotlivé šachovnice. Velké dík Jirkovi na osmé šachovnici kde má 100% úspěšnost a je to „rváč“ .

ŠK Dolní Němčí A

 

ŠO TJ Zborovice A

Plát Vojtěch H Z

2543

1

-

0

1909

Sas Roman Z

Čechál Martin Z

1972

½

-

½

1890

Prachař Mojmír Z

Světinský Antonín Z

1874

½

-

½

1874

Krejčí Petr Z

Zpěváková Kateřina Z

1893

½

-

½

1820

Zajíček Radek H Z

Šumšal Václav Z

1845

1

-

0

1769

Žalčík Vincenc H Z

Hrabal Radek H

1782

½

-

½

1754

Nezdařil Miroslav

Hruška Karel Z

1926

1

-

0

1618

Prachař David

Štos Radek

1476

0

-

1

1560

Mojžíšek Jiří

I tak přes prohru stále držíme hezké třetí místo v soutěži. Za 14 dnů hrajeme v Holešově s místním ŠK Holešov B . Já myslím, že i přes prohru jsme bojovali a svoji kůži jsme lacino neprodali / dokonce se to i rýmuje/ .

Míra Nezdařil

 

—————

Zpět