Prusinovice-Zborovice "B"

25.10.2010 11:42

 

2. kolo RP Prusinovice – Zborovice B  

 

V neděli 24.10.2010 zajíždělo mužstvo „B“ do Prusinovic, které v prvém kole překvapilo remizou nad favorizovanými Kvasicemi. Sestava byla oslabena a když jsme prohráli, tentokrát musím říci že všichni naši hráči bojovali , prostě nám chybí kousek štěstí.

 

Pavelka Jindřich 1718 ½-½ 1812 Nezdařil Miroslav

Tentokrát žádná rychlá remis, v dámském gambitu se bojovalo až do 50 tahu, kdy na šachovnici zbyli černopolní střelci a na každé straně 5 pěšců. Ve středové hře jsem hledal tak dlouho cestu k výhře až sem se dostal do časové tísně a remis nakonec byla oboustranně zasloužená .

 

Drápal Lumír 1716 ½-½   1715 Kucián Jaromír

Jarda končil jako poslední již za rozhodnutého stavu, partie jako na houpačce v zahájení to Jarda sehrál dobře, poté se několika nepřesnými tahy dostal pod tlak a útok na malou rošádu. Chvíli stáli jeho jezdci jako poslední tvrz před útokem na krále  na f1 a g3. To je ovšem chvíle kdy Jarda začíná hrát jako buldozer a podle kapitána to dokonce mohl i vyhrát.

 

Vichlenda Milan 1704 1-0 1608 Mojžíšek Jiří

Jirka měl za soupeře bývalou prusenovickou jedničku. V zahájení hrál velmi pozorně Aljechinovu obranu , Dokonce získal pěšce a velmi dobré postaveni. Poté zahájil svůj útok přehlédl figuru a bylo „ vymalováno“ .

 

Mlčák Bohumil 1552 1-0 1511  Indrák Jiří

Myslím si že se na šachovnici se ukázala italská , Jirka již v zahájení přehlédl ztrátu čisté figury, ale nevzdál to dokonce ve středové hře získal figuru zpátky aby jí pak ještě v závěru odevzdal – škoda. Za bojovnost si určitě zasloužil půl bodu 

 

 

Sklenář Ivo 1668 ½-½ 1480 Nezdařil Vlastimil

Těžká úloha pro bratra , s Ivošem jsem hrál snad 2x a vžda to skončilo remizou a tak jsem Vlastikovi moc šancí nedával. Hrála se oblíbená královská indická s útokem h4 na černého rošádu. Vlastik se ubránil a stál dobře . Koncovka byla asi remizová. Na každé straně dámy a proti Vlastikové věžce stáli střelec a 2 pěšci . Pozice však zaslouží vložit do Fritze ať rozhodne.

 

Zmeškal Karel 1627 ½-½ 1458 Šebestík Roman

Tak jako na 5 šachovnici soupeř o více jak 180 elo silnější , Roman překvapil zahájením f4 , soupeř byl l vyveden z rovnováhy a tak se hrálo velmi ostře až dokonce , kdy pozice byla zcela zablokovaná a remizová. 

 

Tobolík Martin 1505 ½-½ 1488 Nezdařil Radek

Radek slavil v sobotu narozeniny /49 let/ a i přes to souhlasil , že pojede hrát. Na e4 zahrál e6 a já se divil že to bude vypadat na francouzskou. Překvapili oba hráči bílý zahrál a3 a černý b6 , postupně si postavili pěšce na třetí a šestou řadu . Ve 25 tahu, kdy nechtěl ani jeden útočit došel Rada, zda to může dát za remis . Vzhledem k tomu, že toho asi moc nenaspal jsem souhlasil. V každém případě blahopřejeme k narozeninám i zisku půl bodu.

Nedbal Josef 1528 1-0 1250 Kucián Martin

Martin byl tátou správně finančně namotivován  a tak se pustil do boje. Zahájení jsem nestihl ale ve středové hře stál výborně . Když jsem se sním bavil měl i velmi dobrý plán jak poziční výhodu bude zesilovat. Když jsem odcházel chtěl jsem mu říci malou připomínku ať si dává pozor na nechráněného jezdce na e2 ale potom jsem si řekl, že to asi vidí. Za další 3 tahy o něho přišel. Bojoval zaútočil ještě na malou rošádu, ale soupeř byl natolik zkušený, že útok odrazil .  

 

Konečný výsledek   5½:2½ 

 

Druhá prohra,stejný výsledek a 10 remis. Je třeba ale hodnotit, že v sestavě jaké jsme jeli do Prusinovic jsme ani moc očekávat nemohli. Není to omluva ale kromě 1 šachovnice byli naši soupeři podle Ela silnější a v některých případech výrazně. Příští kolo hrajeme s velmi silnými Kvasicemi snad se štěstěna tentokrát k nám neobrátí zády.  

—————

Zpět