Těsná, ale zasloužená výhra A-čka

29.01.2017 19:58

Dnes jsme zajížděli k 7 kolu krajské soutěže do Boršic, kde nás hostil tým jejich B-čka. Soupeř velmi silný a nevyzpytatelný. Sluší se připomenout, jaký výprask si od nich odvezli kluci z Včnova. Dnes se nám dařilo a vypadalo to na poklidné vítězství. Petra Petříka zastoupil Pavel Petržela a na osmičce Davida Prachaře Vlastik Nezdařil. V 11,oo to vypadalo tak +- na 5,5:2,5, nakonec jsme byli rádi za těsnou výhru.

Střílky 8,30 hodin: Mojmírovo BMV zastavuje na benzinové stanici, vystupují hráči, koukám a konstatuji – to přijel klub důchodců? 9,oo hodin zdravíme se s p. Skalkou, Frýbortem a Ludvíčkem, no věkově na tom zas nejsme tak špatně. Jako vždy příjemné a přátelské prostředí. Kdo chce, objednává si kafé nebo čaj. Boj začíná.

Volčík Stanislav st.

1733

½

-

½

1790

Nezdařil Miroslav

Volčík Stanislav ml.

1736

½

-

½

1524

Nezdařil Vlastimil

 

Tak to byl rodinný souboj. Standa proti mně táhne e4 vím, že je odborník na francouzskou / minule jsem od něj chytl pěknou nakládačku/  a tak si připravuji v sobotu Aljechina. Vcelku rychle s černými hru vyrovnávám. Sleduji bratra a jeho pozice ve střední hře se mi moc líbí. Já získávám drobnou výhodu a bratr vedle útočí jezdcem na d6.  Okolo 11,oo se obě šachovnice shodují na půlce. Já tu výhodu ztratil a Vlastikovi se nechce po případné soupeřovi oběti čelit silnému středu a dvěma jezdců. Pochvala Vlastikovi nejen za převedenou hru, ale i za to, že nás podržel.

Ludvíček Josef

1822

0

-

1

1849

Zajíček Radek (ZH)

 

Tak panu Ludvíčkovi bude letos 80 let a stále to hraje velmi dobře. Radek si zase chtěl spravit chuť po kolísavém výkonu v 5 a 6 kole. Využívá chyby soupeře a velmi rychle ukončuje partii. Výborně veledůležitý bod jak po stránce statistické tak i morální.

Skalka Josef (Z)

1773

½

-

½

1888

Krejčí Petr (Z)

 

Petr by z dnešní remisi smutný. S bílými si vytvořil jasně lepší pozici. Narušil panu Skalkovi obranný val kolem krále po velké rošádě. Jak si po zápase analyzovali partii vyšlo z toho, že Petr v danou chvíli nezahrál nejpřesněji a tím se připravil o rychlé vítězství. Nevadí, za stavu 2:1 pro nás důležitý půlbodík.

Pfeffer Dominik

1797

0

-

1

1995

Petržela Pavel (H)

 

Pavel hrál dnes za nás první zápas sezony a vlastně spolu s Radkem měli lví podíl na dnešních třech bodech. Dominik se ve střední hře vrhá do útoku na královském křídle. Podle mě však neměl soustředěn dostatek materiálu. Pavel v klidu dobírá pěšce na h4 a za chvíli nejen odráží snahu bílého na sloupci h, ale i v klidu dobírá obětovaný materiál a s věží navíc ukončuje zápas. Pěkný soustředěný výkon – díky Pavle.  

   Havránek Michal (ZV)

2080

½

-

½

1903

Sas Roman (Z)

 

Roman  jak jinak vyfasoval na první desce jednoho z nejlepších současných hráčů Boršic. A jak jinak hrál výborně. Nakonec po ostré pozici je tu věčný šach a krásný stav 4:2

Frýbort Pavel (Z)

1861

½

-

½

1882

Prachař Mojmír (Z)

 

Atmosféra v hracím sále houstne. Mojmír hraje s p. Frýbortem letos již po druhé. Při hostování v KP za Holešov odešel pokořen. No nechci kapitána kritizovat, ale až bude partii spolu s Fritzem  analyzovat  dostane co proto. Od střední hry jasně lepší a později vyhraná pozice. Mojmír má problém s časem a tak soupeř aspoň zkouší útočit dámou a věží přes sloupec b, kapitán mužstva ví, že ke 3 bodům stačí remis. Obětuje věž a dámou věčně šachuje.  V autě komentuje – hezké tři body ale co skóre – nezabili byste ho ? 

Náplava Petr (Z)

1843

1

-

0

1929

Vymětal Milan (ZH)

 

Smolařem týmu byl vyhlášen Milan. Oblíbená francouzská a podle mě to soupeř nehraje přesně. Závěr pozice minimálně na remis. Náš hráč dovoluje soupeři nejen získat pěšce ale dostává se do smrtonosných kleští –střelec- dáma. My laici tam neustále vidíme remis nestejnopolných střelců ne tak bílý. Několika přesnými tahy a hrozbou matu donutí Milana ke kapitulaci. Nevadí. Příště. Však jsi nás podržel hned na úvod soutěže.

 

SK Boršice B

 

ŠO TJ Zborovice A

Havránek Michal (ZV)

2080

½

-

½

1903

Sas Roman (Z)

Frýbort Pavel (Z)

1861

½

-

½

1882

Prachař Mojmír (Z)

Náplava Petr (Z)

1843

1

-

0

1929

Vymětal Milan (ZH)

Skalka Josef (Z)

1773

½

-

½

1888

Krejčí Petr (Z)

Pfeffer Dominik

1797

0

-

1

1995

Petržela Pavel (H)

Ludvíček Josef

1822

0

-

1

1849

Zajíček Radek (ZH)

Volčík Stanislav st.

1733

½

-

½

1790

Nezdařil Miroslav

Volčík Stanislav ml.

1736

½

-

½

1524

Nezdařil Vlastimil

 

:

 
 

 

Stíhací závod Kunovic pokračuje. Za 14 dní máme doma Postoupky B, věřím budeme bojovat jako dnes. Druhá příčka nám moc sluší.

 

Míra Nezdařil 

—————

Zpět