Štěpánský turnaj

29.12.2022 13:11

Je 26. prosince a šachový nadšenci se scházejí v příjemné restauraci Na Hřišti, aby si zahráli bleskový turnaj. Zavzpomínali na letošní výsledky, kdy hlavně hrála spokojenost s postavením v polovině sezony. Bčko v regionálním přeboru tak i Ačko v krajské soutěži drží stříbrné pozice.

Turnaj zahájil kapitán Ačka Mojmír Prachař, který uvítal všech 14 hráčů a minutou ticha jsme uctili ty kteří již mezi námi nejsou. Hrálo se jednokolově tedy celkem 13 partií. Do poloviny turnaje bylo na špici celkem 5 hráčů, ze kterých nakonec vzešlo následující pořadí. O „fous“ vyhrál Petr Petřík 11 bodů, druhý pak byl šachový nestor Zborovic Petr Krejčí 10bodů a bronz si odvážel loňský vítěz Karel Štencel se stejným počtem bodů kdy rozhodoval vzájemný zápas. Favorit soutěže Mojmír Prachař se musel tentokrát spokojit s bramborovou medailí  9,5 bodů. Příjemný překvapením je stále rostoucí kvalita  mladší generace. Další pořadí: Tomáš Kubín 9 bodů, David Prachař 8 bodů, Míra Nezdařil 7 bodů, Jirka Indrák 7 bodů, Karel Foltýn 5,5 bodu, Jirka Mojžíšek 5 bodů , Honza Svašek 4 body / bylo vidět, že šachy nezapomněl hrát /. Vlastik Nezdařil 3 body, Jarda Kucián 2 body a Zdeněk Jelínek 0 bodů.

Celý turnaj provázela skvělá nálada. Pohoštění výbornou klobásou a s tím spojená velmi sympatická a přívětivá  obsluha restaurace. Na závěr popřál Míra Nezdařil vše nej do nového roku a radost ze hry nad šachovnicemi.

Míra Nezdařil 

 

—————

Zpět