Štěpánský turnaj v bleskovkách

08.01.2020 22:11

Jako tradičně jsme se sešli na šachovém turnaji 26.12.2019. Jaromír Kucián, jako předseda oddílu přivítal všechny účastníky a minutou ticha jsme vzpomenuli na naše šachové kamarády, kteří již nejsou mezi námi. V tomto roce se sešlo nad šachovnicí 16 hráčů nejen z našeho oddílu, ale i kamarádi, kteří u nás hostují z Kroměříže a Holešova. Celkem 16 borců zasedlo, aby v bleskové hře prokázalo své kvality.  Přátelské prostředí a nekompromisní boj na šachovnicích, tak by se dalo charakterizovat toto nedělní dopoledne. Není náhodou, že opět rodina Prachařů prokázala rychlou ruku a pevné nervy. V polovině turnaje bylo pohoštění a dlouhá diskuze nad vývojem celého klání. O stupínky na bedně bojovalo mnoho šachových nestorů /Petr Krejčí, Míra Nezdařil, Radek Zajíček, / v konečném hodnocení to dopadlo následovně.

Velký favorit Petr Petřík v průběhu 15 partií ztratil pouze 1,5 bodu. Následován Mojmírem Prachařem s dvěma nuly a tedy s 13 body. Zajímavější to bylo na třetí pozici, kterou v závěrečném finiši vybojoval David Prachař s 11,5 body, avšak s lepším vzájemným zápasem s Petrem Krejčím, který nakonec obsadil bramborovou medaili.

Následovali: Karel Štencel 10,5 bodu , Radek Zajíček 10,5 bodu, Jirka Mojžíšek 9,5 bodu ,Míra Nezdařil 9 bodů , Karel Foltýn 6 bodů, Jirka Indrák 6 bodů, Tomeček Josef 4,5 bodu, Radek Nezdařil 4,5 bodu, Štencel Martin 4 body, Vlastik Nezdařil 3 body, Kucián Jaromír 2,5 bodu a startovní pole uzavíral Martin Kucián se 0,5 bodem.

Na závěr poděkování všem sponzorům tohoto příjemného klání. Věřím, že TJ ŠO Zborovice důstojně reprezentujeme, jak v krajské soutěži, tak i v regionálním přeboru. K příjemnému prostředí a podařené akci přispěla i milá obsluha v hospůdce „Na hřišti“. Již dnes se těšíme na příští ročník. O celé akci je i fotodokumentace na našich stránkách.

Míra Nezdařil

 

—————

Zpět