Spanilá jízda A-čka pokračuje

11.12.2016 20:18

Otázka roku 2017 zní, kdo zastaví ŠO TJ Zborovice v Krajské soutěži ? Neděle a vyjíždím v mlze na poslední zápas tohoto roku. Ve Střílkách přesedám do spolehlivého vozidla našeho kapitána, které sice pamatuje Šemíka jako hříbě, ale zatím nezklamalo. Přijíždíme k aquaparku Delfín kde se má odehrát dnešní bitva. Chybí omluvený Petr Krejčí a tak ho nahrazuje na 6 šachovnici Karel Foltýn. Uherský Brod staví svoji základní sestavu a mimo 2 šachovnice, kde Peťa je výkonnostně lepší / taky to prokázal/ a mojí šachovnice, kde elo je prakticky stejné  má soupeř teoreticky navrch.

Škoda že dnešnímu zápasu nemohl přihlížet Alfred Hitchcok, kam by se hrabali jeho Ptáci. Kluci z Holešova si vybrali malou pauzu ve 100% bodování a tak to byl nervák až do 14,20 minut. Poklonu je třeba vyseknout v prvé řadě Petrovi Petříkovi a Davidovi Prachařovi a v neposlední řadě i Romanu Sasovi. Ale bojovali jsme všichni prakticky až do koncovek. A nyní jak jsme uhájili první místo v tabulce.

Vacula Pavel (Z)

1996

½

-

½

1929

Vymětal Milan (ZH)

 

Sicilská s klasickým útokem černého na velkou rošádu a bílého na malou. Pozice ostrá jak břitva. Milan obětuje a útočí. Jak mi po partii řekl tak měl obětovat ještě toho jezdce na c3 a past by sklapla. Nakonec věčný šach a pěkná remis.

Krajsa Ivan (Z)

1968

½

-

½

1882

Prachař Mojmír (Z)

 

Kapitán chtěl podpořit tým svojí přítomností  u jednotlivých šachovnic a tak nakonec přijal nabídku na smír.

Kratochvílová Magdalena

1666

0

-

1

1548

Prachař David

 

Naopak jeho syn se opět vytáhl. Kouknu na souseda a slečna Magda / vždy usměvavá a šarmantní /  zkouší na Davida nejen šarm ale i Budapešť. Naše opora zadních řad prokazuje opět, že i toto  zahájení mu není cizí. Nakonec naláká černou věž na druhou řadu a tam jí lapí. Veledůležitý bod. A ještě s takovou hráčkou !

Urubčík Miroslav (Z)

1795

½

-

½

1676

Foltýn Karel (Z)

 

Další infarktová partie. Karel ve střední hře stál dobře. Najednou černý útočí pěšcem po sloupci h podporovaný je  dámou. Rozbíjí celou obrannou strukturu bílého. Zaváhání a Karel stojí skoro na výhru. Nakonec asi spravedlivá remis. Díky Karle, že jsi přijel,  ale i za výkon.

Zpěváková Kateřina st. (Z)

1867

1

-

0

1849

Zajíček Radek (ZH)

 

Radkovi skvěle vyšlo zahájení a s tím spojený pěšec na víc. Co si černý může přát víc. Ovšem paní Kateřina prokazuje, že je zkušená hráčka a ani nevím kde získává figuru proti 3 pěšců. Nakonec se jde do koncovky kdy Radek má 2 pěšce navíc proti střelci.

Vlk Radek (Z)

1768

½

-

½

1790

Nezdařil Miroslav

 

I když vím, že Radek hrával francouzskou tak jdu do staré varianty. Poziční převaha bílého a já čekám na nepřesnost, která nakonec přichází. Ještě jsem si partii nepřehrával ale někde jsem asi ztratil výhodu.

Mikulčík Josef (Z)

1839

0

-

1

2014

Petřík Petr (ZH)

 

Jsou partie a hráči kde se bojím nějak konkrétně vyjadřovat a toto je ten případ. . Koncovka nestejnopolní střelci věž a dva pěšci na obou stranách. Výhoda bílého tkví v tom, že došel králem až na pole b6. Najednou Petr zkušeně sesbíral pěšce a po výměně věží má nezadržitelného pěšce na poli a. Skvělé Petře  a minimálně bod doma.

Mikulčík Ladislav (Z)

2191

½

-

½

1903

Sas Roman (Z)

 

Nejdříve bych upozornil na ela soupeřů. Ovšem v Romanově případě to letos prostě nehraje roli. Je tísněn. Obětuje figuru za 2 pěšce. Koncovka drama a já si dovoluji hodnotit, že pozice je pro našeho hráče beznadějná / ó vy malomocní nevěřící/ . Jdu si zapálit a čekám na odjezd. Kluci scházejí ze schodů a smějí se, vyhráli jsme, nevěřím. Běžím zkontrolovat zápis. Neuvěřitelné Roman to zase dokázal. Těším se, až si budu přehrávat jeho partii.

TJ Spartak Uherský Brod

 

ŠO TJ Zborovice A

Mikulčík Ladislav (Z)

2191

½

-

½

1903

Sas Roman (Z)

Mikulčík Josef (Z)

1839

0

-

1

2014

Petřík Petr (ZH)

Krajsa Ivan (Z)

1968

½

-

½

1882

Prachař Mojmír (Z)

Vacula Pavel (Z)

1996

½

-

½

1929

Vymětal Milan (ZH)

Zpěváková Kateřina st. (Z)

1867

1

-

0

1849

Zajíček Radek (ZH)

Urubčík Miroslav (Z)

1795

½

-

½

1676

Foltýn Karel (Z)

Vlk Radek (Z)

1768

½

-

½

1790

Nezdařil Miroslav

Kratochvílová Magdalena

1666

0

-

1

1548

Prachař David

 

:

   
 

 

No kluci první místo nám sluší. Děkuji za skvělý výkon a věřím, že se 26.prosince sejdeme všichni v hospůdce na hřišti a tento úspěch oslavíme nejen za šachovnicí. Přeji vám jménem svým i jménem kapitána, příjemné prožití svátků Vánočních. Pohodu v rodině i práci. Do roku 2017 štěstí, zdraví a hodně šachových úspěchů.

Míra Nezdařil 

—————

Zpět