Prohra B-čka v Bystřici p. Hostýnem

06.11.2016 19:36

V deštivém ránu jsme vyrazili do Bystřice/pod Hostýnem k 2.kolu Regionálního přeboru. Oslabeni o Mojmíra který hostoval v Holešově a Davida, který byl pracovně mimo Zborovice jsme tak trochu doufali, že i domácí nebudou kompletní. Kapitán povolal posledního hosta pana Plachého. Bystřice nakonec nastoupila  od první do šesté šachovnice v základní sestavě a byli tudíž favority zápasu. I při množství remis se bojovalo mimo 1 šachovnici, prakticky až do koncovek, kde se projevila převaha soupeře. Jediný bod zaknihoval kapitán Vlastik Nezdařil  na 7 šachovnici. Myslím si, že celkový výsledek 5:3 pro domácí byl odrazem hry, i když při trošce štěstí to mohlo vypadat obráceně.

   
 

Petr, Zdeněk

1733

 

-

 
 

Nezdařil, Miroslav

1790

 

½ - ½

Velmistrovská remis poté co jsem  v 17 tahu vyrovnal s černými pozici. Soupeř velmi rychle nabídku ke smíru přijal. Asi jsem to mohl tahat ještě o chvíli déle.

   
 

Roček, Vladimír

1709

 

-

 
 

Kucián, Jaromír

1528

 

1 - 0

Jarda prostě na soupeře neměl. Od začátku stál hůře a postupem času soupeř zvyšoval tlak. Po chybě a ztrátě pěšce na g6 byla pouze otázka času, kdy Jarda zastaví hodiny a pogratuluje vítězi.

   
 

Perutka, František

1673

 

-

 
 

Šebestík, Roman

1520

 

½ - ½

Roman proti silnému soupeři hrál aktivně a situace  ve středu šachovnice byla velmi ostrá. Nikomu se nechtělo do nebezpečné zápletky a tak nakonec se podělili o bod.

   
 

Novák, Zdeněk

1712

 

-

 
 

Indrák, Jiří

1510

 

1 - 0

Jirka mi řekl, pozice je velmi napjatá a bude hrát vabank. Nakonec k vítězné obraně před útokem na královském křídle mu chyběl / jak je u něho obvyklé/ čas.  Přehlíží matovou kombinaci.  Stav je velmi vážný tedy 3:1 pro domácí. Ovšem na zbylých šachovnicích nestojíme vůbec zle. Vlastik jasně lepší pozice, p. Plachý  nakonec přehlédl vítěznou pozici, Karel měl pěšce navíc a Honza stál ostře ale ne špatně.

   
 

Hlobil, Tomáš

1109

 

-

 
 

Plachý, Josef

1641

H

½ - ½

Po dlouhém boji pan Plachý nenašel cestu k výhře, snažil se v koncovce nastražit několik pastí ovšem nakonec si soupeři podali ruce.  

   
 

Sluka, Pavel

1365

 

-

 
 

Nezdařil, Vlastimil

1524

 

0 - 1

Vlastik hrál velmi dobře. Při stejnopolných střelcích postavil svoji pěšcovou řadu na opačnou barvu a velmi hezky uplatnil svoji výhodu v koncovce. Kapitán získal jako jediný celý bod.

   
 

Myška, Dušan

1727

 

-

 
 

Polišenský, Jan

1655

H

1 - 0

 

Honza ve středu ztrácí důležitého pěšce a co hůře je donucen vyměnit věžky. Dušan v koncovce jezdců s pěšcem navíc nemá problém získat celý bod. Ovšem pozice před ztrátou pěšce byla více než pěkná pro bílého. Někde udělal Honza chybu.

Zápas je rozhodnut.

   
 

Pecl, Jaroslav

1741

 

-

 
 

Štencel, Karel

1765

H

½ - ½

Před zápisem na naše stránky  jsem si přehrál Karlovu partii. Stál lépe a najití tahu Je6 by ho přiblížilo k vítězství Nakonec sice s pěšcem navíc ve věžové koncovce to byla remis.

 

Sice jsme prohráli ale „ svoji kůži“ jsme neprodali lacino. Nyní se soustředíme na zápas se Sulimovem 20.listopadu. Další těžký soupeř, který prověří naše kvality v RP.

Poděkování všem hráčům za dnešní bojovný výkon.

Míra Nezdařil 

—————

Zpět