Chaloupka Open Roštín 2021

11.06.2021 10:54

Po více jak roce jsme opět zasedli k šachovnicím na tradičním turnaji Chaloupka Open Roštín. Letos to bylo opět skvěle připravené díky Petrovi Krejčímu a Mojmírovi Prachařovi. Bohužel startovní listina skončila na čísle 10. Mojmír na zahájení všechny účastníky přivítal a vyjádřil přesvědčení, že letošní sezona, která má začít v říjnu po roční přestávce, přece jenom odstartuje.

Po zahájení zasedlo k pěti šachovým stolkům 10 borců, aby změřilo své síly v dvojkolovém klání.  Letošním vítězem se stal Petr Petřík s 15,5 body, stříbrnou pozici zaujal  vítěz z roku 2020 Mojmír Prachař s 13 body a bronz opět vybojoval skvěle hrající Roman Sas s 11,5 body. Bramborová medaile tentokrát zůstala Karlu Štenclovi, který zaostal za stupněm vítězů pouze o půl bodu tedy s 11 body.

Další pořadí: Petr Krejčí s 10 body, Míra Nezdařil s 8 body. Velmi solidní výkon předvedli naši mladící Roman Šebestík 7,5 bodů a Jirka Indrák 7 bodů. Konec tabulky uzavírali Jirka Mojžíšek s 5 body a kapitán B-čka Vlastik Nezdařil s 0,5 bodem.

Příjemnou atmosféru  doplnil skvělý Pavlův guláš a tlačenka. Taky jsme ochutnali jak se komu minulý rok podařila slivovička. Ceny zajistili  sponzoři, zvláště pak je třeba poděkovat Mírkovi Nezdařilovi, který každý rok sponzoruje poháry pro 1-3 místo.

Věřím, že tradice bude i nadále pokračovat a příští rok určitě nás bude v Roštíně více. Do nové sezony hodně zdaru a co nejkrásnějších vítězných partií.

Míra Nezdařil

 

—————

Zpět